Bootverhuur Haarlem

Een gevoel van luxe, bij mooi weer lekker met de boot erop uit en varen door de grachten van Haarlem heen. Je neemt wat drankjes en eten mee en je kunt de hele dag afkoelen en lekker vertoeven op het water, voor veel mensen een droom.

Maar door een boot te huren in Haarlem kan deze droom werkelijkheid worden, ook voor jou ligt deze luxe binnen handbereik. Je hoeft niet veel geld te hebben om een boot te kunnen huren, er zijn veel bedrijven in Haarlem waar je voor een vriendelijke prijs een boot kunt huren. En het mooiste is, je hebt geen vaarbewijs nodig.

Wat voor boot kun je huren?

Wat voor boot je kunt of wil huren is natuurlijk afhankelijk van een aantal factoren, om te beginnen ligt het er aan met hoeveel personen je bent. Wat verwacht je van de luxe? Wil je een koelkast aan boord en een beetje luxe? Dan neem je een luxe sloep, wil je een eenvoudige boot dan voldoet een motorboot al. Je kunt het zo duur en zo simpel of luxe maken als je zelf wenst. Heb je geen zin om zelf te varen dan is het zelfs mogelijk om een boot te huren met een kapitein erbij. Dat wordt echt genieten.

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

Luxe boot huren met schipper

Wil je genieten met vrienden en familie op het water in het mooie Haarlem, maar heb je geen zin om zelf te varen? Huur dan een luxe sloep met schipper en alle denkbare opties om een geweldige tijd te hebben aan boord. Er wordt gevaren in en rondom Haarlem waarbij de natuur en de binnenstad worden afgewisseld. Op deze manier zie je zo veel mogelijk van Haarlem en omgeving. Ook bij minder goed weer kun je varen omdat de sloepen voorzien kunnen worden van een overkapping. Zelfs in de wintermaanden, dan is er verwarming aan boord.

Voor de rondvaart zijn er verschillende opstapplaatsen in het centrum van Haarlem. Je kunt geheel kosteloos je eigen catering aan boord brengen, geen zin om het zelf te doen? Ook kan er een op maar gemaakt arrangement worden aangeboden, geniet van een drie gangen diner aan boord of een luxe BBQ. Ook aan de muziek is gedacht, een uitstekende muziekvoorziening zorgt ervoor dat je een feestje aan boord kunt bouwen. In de zomer zijn er speciale zomeravond arrangementen, huur snel een luxe sloep in Haarlem en begin met genieten.

Waar moet je opletten bij het huren van een boot?

Een boot huren in Nederland is vrij eenvoudig, je hebt in heel veel gevallen geen vaarbewijs nodig. Alleen als de boot die je huurt langer is als 15 meter, of harder als twintig kilometer per uur vaart heb je een vaarbewijs nodig. Toch zijn er nog een aantal andere dingen waar je rekening mee moet houden als je een dagje door de grachten van Haarlem wilt varen. We nemen ze met je door, zo maak je van je dagje Haarlem op het water echt een succes.

Ben je niet helemaal zeker van je stuurmanskunsten op het water en wil je wel veilig in en rond Haarlem varen? Een simpele opfriscursus en je kunt er veilig tegenaan.

Probeer altijd te bespreken waar je heen wilt varen met de eigenaar of het bedrijf waarvan de boot is, zijn er sluizen of bruggen? Haarlem heeft er namelijk meerdere.

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

Let op gebreken aan de boot en maak daar een foto van voor je vertrekt.

Kies niet voor de goedkoopste boot, vaak hebben deze de meeste kans op gebreken. Het is niet de bedoeling dat je stuurloos in de grachten van Haarlem ligt te dobberen.

Vraag voor welke vaargebieden de boot geschikt is, meestal mag je alleen op de kleine binnenwateren varen en niet op grote wateren.

Bespreek of er nog bijkomende kosten zijn zoals brandstof, eindschoonmaak, havengeld of andere kosten.

Het is altijd makkelijk en misschien ook wel nodig om wat over de boot te weten die je gehuurd hebt. Weet je niets over de boot dan kom je al snel voor verrassingen te staan, weet je de diepte van de boot niet dan loop je de kans dat je vastloopt in ondiep water. Het zijn vaak de kleine dingen die je een hoop gemak kunnen besparen. Je moet er toch niet aan denken dat je in de mooie grachten van Haarlem als een dobbertje ligt te draaien omdat je vastgelopen bent. Hieronder een aantal punten waar je op kunt checken, zo kom je nooit voor verrassingen te staan.

Zorg dat je de maten weet van de hoogte en de diepte van de boot, zo heb je nooit problemen bij bruggetjes of ondiepe wateren.

Doet alle navigatieverlichting het? (boord, hek, anker en toplicht)

Hoe kan de accu worden opgeladen?

Hoeveel liter water is er aan boord en is dit vers water?

Zit er genoeg brandstof in de tank, en waar moet ik deze eventueel bijvullen?

Hoeveel kilometer kun je varen op een tank en welke brandstof heb je nodig?

Als je de bovenstaande punten in acht neemt dan kan het niet anders dan dat je een heerlijke dag zonder zorgen op het water kunt verblijven.

Varend door de grachten van Haarlem om te genieten van alle mooie uitzichten die je tegenkomt.

Uitkijkend op de vele pleintjes en hofjes, met een drankje en een hapje erbij.

Wij weten zeker dat je het gevoel hebt van echte vrijheid.

Vaar met vrienden een rondje Haarlem

Je hebt besloten om een boot te huren in Haarlem, maar dan begint het eigenlijk pas leuk te worden. Alles is ingeladen in de boot, drankjes, eten, zonnecrème mee en je kunt vertrekken. Maar waar moet je nu naartoe varen?

Ga je een beetje rondvaren zonder doel of heb je echt een route voorbereid. Een rondje Haarlem varen is een leuke en zeer mooie route waar je veel dingen vanaf het water kunt zien. Vaar met ons mee langs de mooiste plekjes met het rondje Haarlem vanaf het water.

Het zogeheten ‘rondje Haarlem’ is een leuke tocht die over de Mooie Nel, door de binnenstad van Haarlem, via de Cruquius, langs de Molenplas en via de Buitenliede en Binnenliede weer terugvoert naar de jachthaven (of vice versa). Onderweg komt u langs de mooiste plekjes om te zwemmen, te vissen of van een picknick te genieten.

Rondvaartboot

Wil je wel genieten van de wateren in Haarlem maar heb je geen zin om alles te regelen en zelf te gaan varen, of misschien ben je wel met een grote groep mensen? Dan is een rondvaartboot huren de perfecte oplossing om met zijn allen rond Haarlem te varen.

Gezellig met de hele groep bij elkaar geniet je van de vele faciliteiten welke aan boord zijn.

Drankjes, hapjes aan boord. Er zijn zelfs rondvaartboten in Haarlem die tijdens de avonduren varen, tijdens de vaartocht geniet je niet alleen van het uitzicht. Ook krijg je een heerlijk diner voorgeschoteld in een romantische sfeer.

Alles is naar eigen wens en eigen smaak in te richten, via de wateren om Haarlem heen vaar je een mooie route waarbij je langs de leukste plaatsen komt. Helaas kan een rondvaartboot vanwege zijn lengte niet door de grachten in Haarlem zelf.