Brunch Haarlem

Lekker uitslapen en dan een goede brunch in Haarlem, een betere manier om de dag te beginnen is er niet. Verse broodjes, heerlijke sappen laten je dag goed beginnen.

Een soort van uit eten, maar dan rond de lunch. Of halverwege de ochtend, de tijd maakt niets uit, het motto is genieten van lekker eten in Haarlem. Haarlem heeft genoeg leuke restaurants waar je kunt genieten van een goede en lekkere brunch met verse producten. Een brunch hoef je ontbijt niet te vervangen, je kunt er ook een uitgebreide lunch van maken. Kom mee langs een aantal restaurants in Haarlem.

Brunchen bij het Kleine Hout

Dichtbij het kleine hout hebben we dit leuke restaurant gevonden wat je direct een gevoel van thuiskomen geeft. Alsof je de huiskamer binnenloopt waar je de heerlijke koffie al ruikt, dat is wel een heel goed begin. Voor dat we het eten bestellen nemen we eerst even zorgvuldig de kaart door wat er allemaal te krijgen is. Wanneer je voor een brunch komt heb je veel keus, ga je voor een omelet of voor de sandwich special. Natuurlijk kun je ook combineren met ontbijt en lunch gerechten, neem daarbij de heerlijke verse sappen en je brunch is compleet.

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

Neem plaats rond de open keuken, of in de zomer kun je heerlijk buiten op het terras zitten en daar genieten van je brunch. Alle gerechten worden bereidt met verse producten die uit de regio komen, zonder te veel toevoegingen waardoor de producten robuust blijven en hun eigen smaak behouden. Hier een brunch eten betekent dus gezond eten, maar boven al veel genieten van alles.

Brunchen langs het mooiste stukje Haarlem

Bij brunchen denk je aan een prachtige locatie, en dat is ook zo bij dit restaurant aan het Spaarne. Heerlijk aan de waterkant genietend van een gezond eten, met ander woorden een uitgebreide brunch. Vers gebrande koffie, of als je er al aan toe bent kun je ook een goed glas wijn nemen om optimaal het vakantiegevoel te beleven. Want dat krijg je als je op het terras zit en je eten gaat bestellen, kijkend over het water heen waar in de zomer de zon in het water schittert. Een gevoel van ultiem genot.

Als we de kaart krijgen zien we de heerlijke gerechten die vers worden bereidt, of het nu een broodje is of een carpaccio alles is vers. De smaken stellen je niet teleur, het smaakt zelfs naar meer. Of proef de heerlijke salade met tonijn, brunchen betekend hier genieten. Niet zomaar iets naar binnen werken, maar proeven wat je eet. De steak tartaar tapa doet ons echt verbazen, het is niet alleen een lekkere lunch maar ook nog eens een zeer gezonde lunch. Wij weten zeker dat we ook hier een keer moeten gaan lunchen, als we de rekening krijgen kunnen we alleen maar concluderen dat het hier goedkoop uit eten is in een perfecte ambiance.

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

Ultiem genieten in het centrum

Ben je nog nooit in dit restaurant geweest dan mis je een ultieme ervaring, in dit restaurant werken verstandelijk gehandicapten aan hun opleiding.

Met heel veel passie en liefde maken zij de gerechten klaar, er wordt je een perfecte brunch voorgeschoteld. Van de Bourgondische kroketten tot de American Pancakes bij alles wat je eet is het genieten. Houd je van lekker eten maar wil je ook gezond eten dan ben je hier zeker op zijn plaats. We bekijken de kaart, mogelijkheden genoeg om er eens goed voor te gaan zitten en te kijken hoe we onze brunch in Haarlem in gaan delen. Genoeg keuze dus daar ligt het gelukkig niet aan.

Ons oog valt op de lunch gerechten en dan vooral de brownies want deze zien er wel heel erg lekker uit. Witte chocolade met bosbes, of een brownie karamel zeezout lijkt ons een aparte combinatie. De huisgemaakte appeltaart met rozijnen lijkt ons ook wel wat, of een pannenkoek met rode vruchten. We gaan snel het eten bestellen, tijd om te smullen van al dat lekkers. We zien dat je hier ook voor een high tea in Haarlem terecht kunt. Goed dat we het weten, want we gaan zeker snel nog eens terug om de andere gerechten te proberen. Het complete concept is perfect.

Brunchen op een aparte manier

In dit restaurant staat alles in het teken van het getal twaalf. Twaalf soorten koffie, twaalf soorten bier, en twaalf soorten wijn. Wij gaan natuurlijk voor de uitgebreide brunch hier in Haarlem en kiezen één van de soorten koffie.

De wijn beginnen we later aan na de brunch. Je kunt hier kiezen voor een complete brunch of afzonderlijke gerechten. Goedkoop uit eten is dus ook een optie hier met een compleet menu. De kaart biedt vele lekkere gerechten, van pancakes, broodjes, kroketten je kunt het zo gek niet verzinnen of het is hier te verkrijgen. Zelfs een heerlijke kaasfondue, combineer met een van de lekkere wijnen en je hebt een lekker nagerecht voor de brunch.

Het restaurant is modern ingericht met warme bruine tinten, de bar waaraan je kunt zitten laat je direct zien wat voor dranken er allemaal te krijgen zijn. Aan de kant van de ramen staan 12 hoge tafeltjes waaraan je kunt zitten, terwijl je naar buiten kijkt kun je smakelijk genieten van je lunch.

Het leuke van het open concept is dat je alles ziet wat de barman aan het bereiden is, of dit nu een verse koffie is of een vers glas sap.

Een echte brunchrestaurant

Veel restaurants in Haarlem hebben de brunch als bijzaak maar hebben de hoofdzaak gericht op diner. Maar dit restaurant is helemaal gericht op de lunch en brunch, sterker nog je kunt er niet eens dineren. Dat er dus aandacht is besteedt aan de brunchkaart is één ding wat zeker is. Of het nu een eenvoudig broodje met kaas is of een complete broodmaaltijd, bij dit restaurant in Haarlem centrum is het allemaal mogelijk. Voor later in de middag is er zelfs een borrelkaart met de lekkerste hapjes, je kunt dus eenvoudig je brunch lekker uitbreiden.