Lunch Haarlem

Iedere dag komt het terug rond het middaguur, de lunch. Je kunt de lunch zo eenvoudig of uitgebreid maken als je zelf wilt.

Word het een simpel broodje met pasta of ben je een liefhebber van gezond eten met bijvoorbeeld een smoothie. Tegenwoordig kun je ook eten bestellen, uitpakken en opdienen en je kunt beginnen aan een lekkere gezonde lunch. In Haarlem zijn er meerdere restaurants te vinden waar je tegen een leuke prijs kunt genieten van de lunch. Je moet lunchen zien als goedkoop uit eten, wel sfeervol en lekker maar niet de prijs van een diner.

Je hebt in Haarlem veel keus om een restaurant te vinden, het ligt een beetje aan de locatie waar je terecht wilt komen. Vind je het gezellig om in de binnenstad van Haarlem te lunchen, of zit je liever aan het water een beetje in de natuur. Ieder restaurant heeft heerlijke lunchgerechten dus daar zal het zeker niet aan liggen. Er zijn ook een aantal restaurant dat gebruik maken van een historisch pand met authentieke details van vroeger, zeer sfeervol om daar te gaan lunchen.

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

Net buiten het centrum van Haarlem lunchen

Even buiten het centrum van Haarlem komen we dit leuke restaurantje tegen, opvallend detail is dat op doordeweekse dagen tijdens de lunch veel mensen er zitten te werken met de laptop.

Het is gezellig rustig, wel een aantal mensen maar niet overvol. Ben je er voor 12 uur in de ochtend dan kun je nog gebruik maken van het ontbijt, daarna wordt de lunchkaart voorgeschoteld. De lunchkaart bestaat onder andere uit zuurdesem boterhammen met een warme huisgemaakte gehaktbal of extra gerijpte boerenkaas. Maar wat is lunchen in Haarlem zonder een lekker taartje met een kopje koffie of thee. De sfeer is lekker relaxed en het personeel zeer behulpzaam, een echte aanrader.

Lunchen in Haarlem is door de enorme keus echt een feest, wat je ook wilt eten het is er. Ben je op zoek naar een eetcafé in Haarlem waar je kunt lunchen dan raden we je aan eens door het centrum te lopen, in een straal van een paar honderd meter heb je al genoeg mogelijkheden. In Haarlem eten is niet moeilijk als je weet wat en waar je wilt eten. Rondom de markt zijn er tal van gezellige tentjes, niet alleen voor de lunch maar ook om in de avond te gaan dineren. Doe eens een rond Haarlem!

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

Begin de dag goed in Zonnig Haarlem

Wil je de dag goed beginnen met een plekje in de zon? Dan moet je zeker eens bij dit restaurant in Haarlem gaan lunchen, wanneer de zon opkomt staat deze al vol te schijnen in dit hoekpand op de Kruisweg in Haarlem. Je kijkt uit over de grachten met zijn prachtige gevels. Hier smaakt je lunch nog lekkerder met zo’n uitzicht.

Voor de brunch zijn er verschillende lekkernijen verkrijgbaar, je kunt dan denken aan omeletten, soepen en heerlijke salades. Voor een ontbijt in Haarlem is dit ook een van de lekkerste restaurants. Gerechten uit de oven maken het compleet, een vers kopje koffie of thee erbij en je kunt er weer de hele ochtend of middag tegen.

Of je nu voor een ontbijt, een lunch, high tea of een diner naar een restaurant in Haarlem gaat iedere locatie waar je bent is er wel een verrassend element aanwezig. Is het niet een romantisch hofje, dan is het wel een schitterende locatie aan het water waar je de zon onder ziet gaan. Of gezellig mensen kijken op de Markt, voor iedereen is er wel een perfecte locatie waar altijd iets te beleven is.

Van alles wat in Haarlem

In ons buurtrestaurant kun je op een ontspannende manier de dag beginnen of lunchen, maar ook een diner in de avond is natuurlijk mogelijk. Alle gerechten die worden geserveerd zijn vers en funky, en lekker gekruid. Het motto is geloof in je eigen kracht, zoek een plekje en ga ontspannen zitten zodat je het gevoel hebt dat je thuis bent. Ben je niet zo vrij? Dan neem je plaats in een hoekje omringd met planten, of een cocktail aan de bar jij bepaald wat je doet en waar jij je lekker voelt. Met passie en gastvrijheid maakt dit restaurant het verschil tegenover andere restaurants.

Een vluchtige blik op de menukaart maakt direct al duidelijk dat alle gerechten voor de lunch zorgvuldig zijn geselecteerd en zijn afgestemd op elkaar. Toast, sandwich, salades het is allemaal te bestellen. Veel gerechten gecombineerd met groente, een aparte combinatie waar met smaken is gespeeld. Hier is een kenner aan het werk geweest in Haarlem. De Juicebar tovert de lekkerste dranken, van een eenvoudige jus d’orange tot een vers gemixte fruitsap van verschillende soorten fruit. Dan hebben we het nog niet over de uitgebreide koffiebar gehad, hier heb je een groot assortiment aan verschillende soorten koffie en thee.

Haarlem en zijn bijzondere hofjes

Haarlem staat bekend om zijn bijzondere hofjes, dit restaurant is gevestigd in één van deze bijzondere hofjes. De sfeer maakt de lunch al tot een succes zonder maar iets gegeten te hebben. Het hofje is rustig en stil, maar je zit midden in de drukste winkelstraat van Haarlem. De huiskaart laat vele heerlijke broodjes, salades en huisgemaakte soepen zien. Maar ook voor een overheerlijke high tea met zelf gemaakte taarten ben je hier aan het juiste adres.

Ook de bezoekers die glutenvrij moeten eten of een bepaald dieet moeten volgen zijn bij het restaurant van harte welkom. Aan alles is gedacht, ook zij kunnen erop rekenen dat de lekkerste gerechten worden bereid en voorgeschoteld. Is het lekker weer? Dan neem je plaats op het terras aan de voorgeven. In de zomer is er een extra terras midden op het plein waar je lekker kunt zitten. Midden in Haarlem lunchen in de buitenlucht met de lekkerste en verste gerechten. Vergeet de heerlijke dranken en verschillende wijnen niet die je bij de gerechten kunt bestellen. Zo wordt je lunch of diner net dat beetje extra, met een compleet voldaan gevoel ga je weer naar huis of lekker winkelen in de binnenstad van Haarlem.