Restaurant Amsterdam

Uit eten in Amsterdam, de hoofdstad van Nederland. Vele restaurants waar je een keuze uit hebt.

Zoeken naar een restaurant in Amsterdam is niet eenvoudig door de grote keus die er is aan verschillende restaurants. Chinees restaurant, Grieks restaurant, Tapas eten, Sushi eten je kunt het zo gek niet verzinnen of het is te verkrijgen in één van de vele restaurants.

Maar ook de locatie is belangrijk, het is niet gezellig om achteraf in één of ander donker steegje in een restaurant te zitten waar je niets ziet. We hebben de leukste, lekkerste en voordeligste restaurants in Amsterdam voor je opgezocht.

Genieten van de Franse keuken in Amsterdam

Waan je even in Frankrijk in dit Franse restaurant, het eten is traditioneel Frans en ambachtelijk bereidt. De gerechten hebben een culinair showelement dus zien er ook nog eens geweldig uit. Het Franse restaurant in Amsterdam vertelt het verhaal van de traditionele Franse keuken. Het interieur van het restaurant is rijkelijk gedecoreerd met een prachtige combinatie van marmer, vintage en goud. Je vindt er een blend van de jaren 50 en jaren 70 materialen met sixties kleurenpatronen.

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

De gerechten zijn traditioneel, zo kun je er genieten van een kreeftenbisque en Tournedos Rossini. Natuurlijk mag een heerlijk glas Franse wijn niet ontbreken tijdens het dineren. In de zomer heeft het restaurant één van de mooiste terrassen, je kijkt namelijk uit over het water. The living Room is een lounge met verschillende zithoeken. Je kunt hier ontbijten of lunchen, maar ook een originele Franse High Tea is natuurlijk van de partij. Om de dag goed af te sluiten drink je een cognac of Whisky in het barcafé van het restaurant. Beter kan je dag niet eindigen kijken over de grachten van Amsterdam.

Dineren op basis van temperatuur

Dit restaurant in Amsterdam laat je wel op een heel bijzondere manier kennismaken met een uniek concept.

De temperatuur waarop een gerecht wordt bereidt vormt het uitgangspunt. Het diner start met een gerecht wat tussen de 0 en 20 graden Celsius is klaargemaakt. Dan volgt een dish die langzaam is gegaard op een lage temperatuur (40-80gr). Daarna een geroosterd of gegrild (200gr) en tot slot een dessert met ijs (-20gr). Het lijkt niet veel maar als je alles proeft valt je mond open van verbazing. Dit is één van de beste restaurants in Amsterdam. Ook de ruime wijnkaart is een traktatie, kies een heerlijke wijn en maak je avondje uit compleet.

Het is niet alleen een restaurant, ben je op zoek naar een café in Amsterdam dan zit je hier ook goed. Drink de lekkerste cocktails van de stad, iedere vrijdagavond wordt er een nachtclubavond georganiseerd. Dansen, een drankje drinken en tot de late uurtjes genieten. Want dat kun je hier in Amsterdam. Geniet je door een drankje te drinken aan de bar en lekker rond te kijken dan is dit uiteraard ook mogelijk. Uit eten in Amsterdam is niet alleen uit eten, het is een complete avond uit inclusief goede muziek en de voetjes van de vloer.

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

Robuuste gerechten met pure smaken

Bij dit restaurant in Amsterdam worden de gerechten gemaakt van producten die worden aangeleverd van kwekers uit de buurt. De gerechten zijn robuust en puur van smaak. Omdat de gerechten seizoensgebonden zijn variëren de gerechten dagelijks.

Voor een goed glas wijn kun je hier ook wel terecht, het restaurant heeft namelijk een wijnkelder met veertig topwijnen van over de hele wereld.

Op sommige dagen wordt er ook een heerlijke brunch georganiseerd, het is niet goedkoop maar wat je bij dit restaurant in Amsterdam krijgt voorgeschoteld is wel van topkwaliteit. Hier worden waanzinnige experimenten gedaan met groenten, maar dat hier dineren een succes wordt dat is wel zeker. Laat je verrassen door verse gerechten die zo zijn bereid, als je proeft dan geloof je niet dat het groente is.

Heerlijk vis eten in Amsterdam

Aan de markt in Amsterdam een heerlijk visje eten maar niet zomaar een visje. In dit restaurant is vis eten een feest, in een mediterrane sfeer alsof je op vakantie bent. Er wordt niet gewerkt met voor en hoofdgerechten, het menu is bedacht om te delen en je zoveel mogelijk te laten proeven van de gerechten. Pure kwaliteit staat dit restaurant voor, niet meer niet minder. Een vis hoort te zwemmen, daarom worden er bij de gerechten ook de beste wijnen geserveerd.

Je avondje uit eten in Amsterdam wordt pas echt een beleving als je zit aan de tafel van de chef. De grote marmeren tafel biedt uitzicht op de open keuken, je kunt dus meegenieten van de passie waarmee de kok de gerechten maakt. Vanaf 8 tot 12 personen is deze tafel te boeken,  je hebt dus zeker gezelligheid met vrienden of familie. Vanaf binnenkomst tot het eind is alles perfect geregeld, je hoeft alleen maar te zitten en te genieten bij dit gezellige restaurant in Amsterdam.

Lekker op zijn Hollands uit eten in Amsterdam

Dit populaire restaurant in Amsterdam is gespecialiseerd in Hollands eten. Niet alleen omdat de gerechten heerlijk zijn maar ook de prijs/kwaliteitverhouding is er uitstekend. Waar krijg je nog een maaltijd voor €9,50? We denken dat er weinig restaurants zijn in Amsterdam waar je voor deze prijs een heerlijke maaltijd kunt krijgen. In 1946 kon je hier al terecht, toen werd er een 3 gangen menu geserveerd voor 0,55 cent. Daar zat zelfs het nagerecht bij inbegrepen. Vele toeristen hebben dit restaurant al bezocht.

Dat het eten heerlijk is hoeven we niet over te twijfelen, het restaurant heeft al verschillende prijzen in de wacht gesleept. Fijne aan dit restaurant in Amsterdam is dat je er ook terecht kunt voor een schnitzel, of in de winter voor een lekkere stamppot. Zelfs de nationale televisie heeft aandacht besteedt aan dit restaurant. Alle maaltijden worden met de grootste zorg bereidt, of je nu kiest voor een gehaktbal of een lekkere biefstuk. Er wordt met dagverse producten gewerkt, zo ben je er zeker van dat je elke dag een verse maaltijd kunt verwachten. Natuurlijk worden er ook heerlijke nagerechten geserveerd.