Tapas Haarlem

Internationaal eten wordt steeds populairder in Nederland, waar voorheen veel mensen nog gingen eten in een Nederlands restaurant wil men tegenwoordig de andere cultuur proeven.

En met succes, de Internationale restaurants springen als paddenstoelen uit de grond, wij doen een rondje Tapas Haarlem om de Spaande sferen te proeven. Ook in Haarlem zijn tapas erg populair, maar waar kun je in Haarlem taps eten en wat zijn tapas eigenlijk. Zijn de in Nederland het zelfde als in Spanje? Ga met ons mee met een rondje in Haarlem op weg naar het beste tapas restaurant.

Kies je ervoor om uit eten te gaan in Haarlem of ga je vanuit thuis eten bestellen, er zijn vele mogelijkheden om tapas te kunnen eten.

Ook Haarlem heeft een aantal Spaande restaurant waar er heerlijke tapas worden geserveerd, authentieke tapas zoals ze bereidt moeten worden. Op zoek naar een restaurant in Haarlem is dus niet echt een zoektocht. Wij zeggen alvast eet smakelijk!

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

 Wat zijn Tapas?

Je kunt tapas omschrijven als kleine Spaanse gerechten in combinatie met een lekker drankje. Er zijn vele soorten verschillende tapas te vinden, zowel warm als koud, vis of vlees, maar ook vegetarisch. Als borrelhapje is de tappa erg populair, mar je kunt er ook prima een complete maaltijd van maken. Midden op de tafel komen de tapas te staan en iedereen kan er van proeven, zo wordt het in Spanje ook geserveerd. Iedereen kan ervan mee proeven, het is geen eenmansgerecht maar juist voor de gezelligheid. Daarom zijn tapas ook razend populair bij bijvoorbeeld een groep vrienden. Tapas recepten zijn er ontelbare en voor iedereen is er wel wat lekkers te vinden.

Authentieke tapas

De eigenaren van dit restaurant hebben een passie voor Spanje, niet alleen het eten maar ook de cultuur, de taal en de mensen. Alle tapas worden volgens een authentiek Spaande receptuur klaar gemaakt. Het knusse restaurant heeft 30 zitplaatsen en alles voelt naar Spanje. Zes dagen per week kun je er terecht om tapas te eten, van de ochtend tot de avond. Maar eten bestellen en laten bezorgen is bij grote bestellingen ook mogelijk, heb je dus een feestje te vieren dan kun je hier ook terecht.

Wil je onbeperkt tapas eten dan raden we dit restaurant in Haarlem zeker aan, een blik op de tapa menukaart laat zien dat er een grote keuze is uit verschillende soorten tapas. Vis, vlees, vegetarisch het is er allemaal te proeven, lekker onbeperkt 2 uur lang tapas eten en proeven met een groepje vrienden of familie. Voor tapas in Haarlem hoef je dus niet ver te zoeken, hier ben je op zijn plaats.

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

Tapas eten aan het water

Op deze locatie bij het Spaarne in Haarlem geniet je niet alleen van de beste tapas maar ook van het complete plaatje. Heerlijk zittend aan het water, even het vakantiegevoel naar boven halen alsof je in Spanje bent. Daarbij nog de heerlijke tapas die het gevoel compleet maken.

Wij gaan voor de plank van de Chef, deze bevat zes verschillende soorten tapas. Een soort proeverij, kleine tapas welke ook zijn te verkrijgen in het groot. Wil je dus meerdere tapas proeven is dit een leuk gerecht, de smaken overtreffen ons.

Twijfelden we of we in Spanje waren dan weten we het nu zeker, authentieke tapas. Je proeft het Internationale er vanaf, met een heerlijke Spaanse wijn is het menu helemaal compleet. Heb je na het tapas eten nog een plaatsje voor een heerlijk dessert dan is dit natuurlijk ook mogelijk.

Zoek je een restaurant in Haarlem waar alles klopt? Dan raden we je dit restaurant zeker aan.

Meest Authentieke restaurant in Haarlem

Niet ver van de Amsterdamsevaart vinden we dit authentieke restaurant, en wel het meest authentieke van Haarlem en de wijde omgeving.

De kok is een Spanjaard dus daar wordt direct al punten mee gescoord, de tapas kunnen niet anders als lekker en authentiek worden. Geniet er van de heerlijke Spaanse tapas onder het genot van een lekker glaasje wijn. Spaanse wijn welteverstaan.

Je kunt lekker aan de bar staan zoals Spanjaarden dat veel doen, drankje en een hapje erbij om het echte Spaanse gevoel te krijgen. Aan de sfeer en het personeel ligt het niet, zij maken er een Spaans feestje van.

In de avond is het de perfecte plek om te genieten van een echt Spaans diner. Het terras is in de zomer geopend om het echte Spaanse leven te voelen en te ervaren. Dit restaurant is een van onze favorieten, het plaatje klopt inclusief de Spaanse koks.

Ultiem genieten van tapas aan de rand van Haarlem

Net aan de rand van Haarlem viel ons oog dit Spaanse restaurant, ja het viel op want je ziet vanaf de buitenkant al dat alles wat er binnen gebeurt Spaans is. Eenmaal binnen een prachtige bar waar je aan kunt zitten, of je kiest een van de tafeltjes waar je een mooi uitzicht hebt. Hier tapas eten is genieten, dat hebben we al snel door. Aangezien het al eind van de middag is beginnen we met een lekkere Spaanse wijn. De bediening is zeer vriendelijk en doet ons denken aan een zonvakantie in Spanje.

Na te hebben genoten van onze wijntje gaan we ons voorbereiden op de tapas, want daar verwachten we wel wat van. Op de kaart te zien zijn er vele verschillende tapas, wil je met vlees of vis of misschien wel vegetarisch. Alles is hier mogelijk, we nemen de 8 verschillende tapas om zoveel mogelijk te kunnen proeven van al dat lekkers. Voor we het goed en wel doorhebben staat de tafel vol met allemaal lekkere tapas om van te proeven. Een ding weten we zeker dat dit een succes wordt.

Na al dat lekkers te hebben geproefd kunnen we eigenlijk maar een ding zeggen, zoek je Tapas in Haarlem dan moet hier zijn. Hier kun je niet langer omheen, de sfeer, het personeel en niet te vergeten de Spaanse ambiance wanen je even tot in Spanje. Kom in actie en proef snel deze heerlijke authentieke tappas.