Uit eten Haarlem

Uit eten in Haarlem hoeft niet altijd te betekenen dat je in de avond ergens gaat eten. Een lunch in de middag kan ook uit eten zijn en net zo gezellig.

Haarlem heeft vele leuke restaurant waar je een hapje kunt eten. Natuurlijk zijn er ook restaurants die door het serveren van biologische producten lekker gezond eten op de kaart hebben staan. Voor ieder budget is er wel iets, goedkoop uit eten in Haarlem hoef je niet echt naar te zoeken. Maar wil je in een luxe omgeving genieten van een sterrenmaaltijd dan is dit ook mogelijk. Een ding is zeker je bent altijd welkom.

Italiaans restaurant in Haarlem

Een knusse stijlvolle plek, pizza uit de steenoven en een goed glas wijn zijn de kenmerken van dit leuke restaurant in Haarlem. Voor een gezellige borrelavond ben je in dit restaurant ook welkom, dat kan niet anders als een succes worden. Als je het restaurant ziet zou je niet zeggen dat het een Italiaans restaurant is, geen Italiaanse vlaggen of saaie witte verlichting. De bar en de steenoven komen wel uit Italië, maar aan de wand veel hout wat sfeerverhogend werkt en een warm gevoel geeft. En natuurlijk lekker eten want daar draait het uiteindelijk om.

Binnenstad Haarlem

Heerlijk struinen door de gezellige straatjes van de oude binnenstand van Haarlem.

De kaart is lekker overzichtelijk, je raakt niet in de stress om een keuze te maken. Om te beginnen is er bijvoorbeeld het vlees of kaasplankje of foccacia met rozemarijn. Daarna een heerlijke pizza uit de steenoven, een lekkere krokante bodem traditioneel belegt. Voor een goed glas wijn ben je hier ook zeker op zijn plaats, proef bijvoorbeeld de heerlijke Italiaanse wijnen. Het leuke aan dit restaurant is dat er verschillende soorten gasten komen, of je nu even een snelle hap wilt of romantisch dineren het is hier mogelijk. Tot laat in de avond kun je hier lekker eten en drinken.

Bourgondisch genieten in Haarlem centrum

Lekker Bourgondisch eten van goede kwaliteit moeten de eigenaren gedacht hebben. Maar niet alleen maar eten, bij Bourgondisch eten horen ook lekkere wijnen en bieren. Meer dan 30 soorten bieren en wijnen in combinatie met mooie hapjes.

Spaanse hammen, een kaasplank, kippendijen en pekingeend. Lekker eten is hier de normaalste zaak van de wereld. Ook voor een lunch, salades en taart ben je hier meer dan welkom. Natuurlijk zijn de porties eten lekker Bourgondisch groot, je gaat in ieder geval niet met honger naar huis toe.

Het interieur van het restaurant is lekker los wat hoort bij Bourgondisch uit eten. Geen prachtig gedekte tafels waar je bang bent om aan te gaan zitten. Nee, dit restaurant ben je direct thuis en voel je de gastvrijheid. Hoge en lage zitjes, gecombineerd met grijs en hout. Je kunt er lekker hoog en laag zitten, waar jij je goed bij voelt. Bij mooi weer is de voorpui open zodat je lekker op het terras kunt zitten, dit geeft een nog lekkerder gevoel. In het weekend zijn ze tot laat open, wil je er binnenwandelen om een borrel te drinken laat in de avond dan is dat geen enkel probleem.

Gevarieerd, verrassend en betaalbaar uit eten in Haarlem

Met kinderen uit eten in het centrum van Haarlem

Niet ieder restaurant is geschikt om met kinderen te gaan uit eten, maar in dit restaurant in het hartje van Haarlem kun je gerust met kinderen uit eten gaan.

Een kinderstoel, kindergerechten, boekjes, kleurplaten en een verschoontafel zijn aanwezig zodat je kind niets tekort komt. Volwassenen en kinderen voelen zich direct hier thuis, en dan moet het uit eten nog beginnen. Je kunt in dit restaurant terecht voor lunch, diner maar ook voor dranken en snacks. Ideaal als je alleen even wilt genieten van een kop koffie met een heerlijk stuk eigen gemaakte taart.

Bekijk je de menukaart van de lunch dan zie je de verschillende mogelijkheden, een simpel broodje of een luxe lunch het is beiden mogelijk. Dineren is gericht op lekker lang tafelen met een goede fles wijn op tafel en de heerlijke gerechten waar je maar moeilijk een keuze uit kunt maken. Ga je voor de Chefs Special dan krijg je een gerecht met verse daggroenten uit eigen streek. Ook de kleintjes worden niet vergeten met lekkere kindergerechten. Ook overdag kun je eenvoudig binnen lopen voor een kopje thee of koffie met een stukje taart in dit leuke restaurant.

Op zijn Japans eten aan het Spaarne

De Japanse traditionele keuken behoort tot één van de beste keukens ter wereld. Grote variatie aan vers, gezond en puur eten. De Japanse keuken is rijk aan visgerechten, maar ook gespecialiseerd in vleesgerechten.

Voor iedereen is Japans eten een beleving, zelfs voor de verwende culinaire gast.

Door ervaren meester koks worden de gerechten, soms op spectaculaire showwijze bereidt. Wel bij je aan tafel niet te vergeten.

Ook a la carte eten is mogelijk met een groep. Je hebt de keuze uit eten aan de bar waar alles voor je neus wordt klaargemaakt, of dat je wat meer op jezelf zit aan een tafel.

Een blik op de menukaart laat zien dat er veel keus is in soorten gerechten. Vis of vlees het is maar net waar je trek in hebt.

Een ding is zeker, je avond bij de Japanner is een ultieme beleving van een avondje uit eten in Haarlem.

Uit eten in een echte brasserie

Bij deze brasserie voel je je als een vis in het water, gezellig, gastvrij en intiem. Niet alleen voor een diner in Haarlem maar ook een luch ben je hier meer dan welkom. Je kunt lekker aan de bar plaatsnemen of aan een tafeltje zitten, of je met zijn twee bent of met een grote groep maakt niet uit. Daar is rekening mee gehouden. De gerechten van deze brasserie hebben allemaal een Frans tintje, vlees of vis waar je op dat moment trek in hebt.

Ook op drankgebied zijn er veel verschillende mogelijkheden, neem een lekkere cocktail of een wijntje bij de lunch? Het is allemaal mogelijk. Je hoeft niet alleen in de avond bij dit restaurant te komen eten, lunch of gewoon een tussendoortje is ook allemaal te verkrijgen.